Productie iWatch loopt twee maanden vertraging op

Productie iWatch loopt vertraging opVolgens de laatste geruchten gaat de iWatch van Apple in november van dit jaar in productie. Eerder was dit nog september.

Volgens bronnen van 9to5Mac is de productie een aantal maanden opgeschoven vanwege de complexheid van de gadget. Zo zou de producent te maken hebben met ingewikkelde hard- en software.

Naar verluid zal het slimme horloge voorzien worden van een amoled-scherm en saffierglas. Dat laatste hebben we al vaker gehoord. Apple is namelijk ook van plan om saffierglas te integreren in de nieuwe iPhone 6. Dat moet ervoor zorgen dat het scherm een stuk steviger wordt. In de huidige iPhones wordt het materiaal voornamelijk gebruikt als bescherming voor de cameralens.

Het amoled-scherm is iets nieuws voor de techgigant, want tot nu toe werd er altijd nog gebruik gemaakt van lcd-schermen. De schermen zullen er wel op vooruit gaan: amoled staat er namelijk om bekend dat het beter werkt bij fel licht en dat het buigzamer is dan de gebruikelijke lcd-schermen.

Daarnaast is de kans groot dat de iWatch voorzien wordt van verschillende sensoren. Op deze manier kan het horloge bijvoorbeeld je hartslag bijhouden. Dit zal geen verrassing zijn, omdat Apple zich ook met iOS meer richt op het verzamelen van gezondheidsinformatie.

Volgens de laatste voorspellingen zal de iWatch in oktober worden gepresenteerd. Het slimme horloge zal naar verwachting met kerst in de schappen liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *