Dit is de populairste Android smartphone van dit moment

Samsung domineert de top 10 best verkochte smartphones van het afgelopen kwartaal met de Galaxy A21s aan de top.

Samsung gaat het laatste kwartaal hartstikke lekker, mede door de coronapandemie. Het Zuid-Koreaanse techmerk werd in die periode namelijk weer koning van de smartphone. Dat had ongetwijfeld deels met de Galaxy S20-serie te maken en wellicht dat zelfs de Galaxy Fold 2 daar een beetje aan heeft bijgedragen. Maar één smartphone in het bijzonder leverde Samsung die titel op: de Galaxy A21s!

Samsung Galaxy A21s = warme broodjes

Onderzoeksbureau Canalys onderzocht het afgelopen kwartaal (Q3 2020) welke smartphones de markt domineerden. Niet geheel verrassend wist Apple met maar liefst twee toestellen de winst te behalen. De iPhone 11 en iPhone SE werden wereldwijd ruim 16 miljoen en 10 miljoen keer verkocht.

Samsung wist daarentegen zelf ook een stevig deel van de smartphone-taart te veroveren. De Zuid-Koreanen staan met maar liefst 5 Galaxy-smartphones in de top 10. Alle vijf zijn het mid-range toestellen uit de A-serie, waarbij de Samsung Galaxy A21s zegeviert.

Het spotgoedkope toestel – dat sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar is – gaat als een speer. Er werden net iets minder Galaxy A21s’s dan iPhone SE’s verkocht. Daarmee verdient Samsung nog wel net een plekje in de top 3 best verkochte smartphones van Q3 2020. Het is tevens de best verkochte Android-smartphone van die periode.

Budget topper

Bij ons gaat het toestel voor €209 tot €229 over de toonbank. Je krijgt daarvoor een groot 6.5-inch LCD display, 2GHz Exynos 850 processor, 4GB RAM en 64GB uitbreidbaar geheugen. Daarnaast is de Samsung Galaxy A21s uitgerust met een solide 5000mAh accu met 15W opladen.

Samsung geeft het toestel een relatief randloos design mee, inclusief subtiele punch-hole selfiecamera. De high-end vibe die het toestel creëert heeft ongetwijfeld wat bijgedragen aan de ongekende populariteit van de smartphone.

Naast Apple en Samsung is er nog één ander smartphone-merk in de top 10 te gast: Xiaomi’s Redmi. Daarover lees je hier alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *