‘Smartphone met accuduur van een week is onderweg’

iPhone 6 op te laden met waterstof?
We klagen er vaak over: telefoonaccu’s die voor het einde van de dag al futloos zijn. De oplossing lijkt gelukkig eindelijk nabij.

Intelligent Energy claimt namelijk een accu op waterstof te hebben die het een week volhoudt. Daarnaast is hun batterij dun genoeg om in een iPhone 6 te passen. Het bedrijf toonde in november al een prototype, maar zou nu een smartphonemaker hebben gevonden die de accu’s wil gebruiken.

De brandstofcellen zorgen voor energie als waterstof en zuurstof met gelkaar gemixt worden. Dat heeft nadelen en voordelen. Er komt namelijk relatief veel warmte bij vrij, dus telefoons met een waterstofaccu moeten waarschijnlijk voorzien worden van luchtsleuven om op temperatuur te blijven. Als ‘goedmakertje’ krijg je een accu die het een week uithoudt en dat is voor veel mensen heel wat waard.

Intelligent Energy kan nog niet zeggen met welke fabrikant het samenwerkt en wil alleen kwijt dat het gaat om een groeiende partij. Het prototype kon je opladen door een waterstof-cartridge aan het toestel koppelen via de koptelefoon-aansluiting, dus we kunnen Apple in ieder geval afstrepen.

2 reacties

 1. Gelul … Lezen we al JAREN !
  Weet je wat het is, de accu’s worden wel beter en stiekem groter maar de features en vooral de wensen van de consument ook, ergo het heft elkaar op.

  5 jaar geleden deed je amper een dag met intensief gebruik en vandaag de dag is dat nog steeds zo (gemiddeld genomen).
  Al die brandstofcellen en micro motoren zijn leuk op lezingen maar de geschiedenis heeft ons laten zien dat de reguliere moderne accu de beste keuze is.

  Leuk dat Waterstof, kan je steeds weer een vulling kopen en geloof me die kost echt geen 50 eurocent !
  Nee, de mensen willen tijdens het wachten of slapen gewoon dat ding aan de prik hangen en laden en klaar. Geen gezeik van 3 ampullen mee op vakantie (gevaarlijke stoffen ?) enzo.

 2. Kopt, het gaat echt totaal nergens over. Zelf gebruik ik niet alle functies van mijn telefoon. Weet je wat ik ermee doe? Ik schakel ze allemaal uit. Scheelt weer in de accu. Ik zit nu op 55%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *