Sterkere batterij voor Samsung Galaxy S9?

Galaxy S9
Kunnen we op dit gebied verbeteringen verwachten?

Een dingetje bij smartphones is de batterijduur. Gebruikers hopen bij een nieuwe variant altijd op een verbeterde accu. In de praktijk valt dit vaak tegen. Fabrikanten zeggen wel een betere batterijduur te hebben gerealiseerd, maar de grootte van de accu blijft vaak hetzelfde in vergelijking met het vorige model.

Dat lijkt ook te gebeuren met de Samsung Galaxy S9. De Galaxy S8 heeft een 3.000mAh batterij en Samsung gaat deze batterij ook gebruiken voor het nieuwe vlaggenschip. Dat ontdekte een Slashleaks-lezer, die een officieel document deelde met de site. Er gingen al geruchten de ronde dat er geen grotere batterij naar het toestel zou komen.

Laat de hoop nog niet varen. Samsung kan aan de hand van software optimalisaties de batterijduur hebben verbeterd. Bovendien komt er een nieuwe processor naar de Galaxy S9. Deze gaat ongetwijfeld zuiniger opereren in vergelijking met zijn voorganger. Dit betekent dat er minder rekenkracht wordt gevraagd van de smartphone, wat resulteert in een langere batterijduur. Wat de engineers hebben bereikt met de Galaxy S9 is afwachten tot de daadwerkelijke presentatie.

Eén reactie

  1. het scherm wordt altijd groter of scherper en de batterij wordt een beetje groter van capaciteit maar dat haalt niet op.

    Mijn Note 3 ging langer mee dan mijn S7 Edge met scherm op 1080p instelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *