Top 5: Deze awesome trailers heb je deze week gemist

Deze film wordt bruuut
Een paar pareltjes komen volgende maand al ui.

2018 begint goed met een stevig aantal veelbelovende films op de radar. Natuurlijk hebben we pareltjes als Deadpool 2 en Solo: A Star Wars Story allemaal in onze agenda staan, maar gelukkig komen er ook een aantal minder ‘high profile’ titels uit die ons mogen verrassen in plaats van het gebruikelijke teleurstellen (ja, The Last Jedi, ik heb het over jou). Zonder verdere poespas zijn dit 5 toffe filmtrailers die jij deze week (misschien) gemist hebt.

Red Sparrow – 1 maart
Jennifer Lawrence is niet per ongeluk al een aantal jaar op rij de best betaalde actrice van Hollywood. Okay, wellicht heeft The Fappening hier stiekem aan meegeholpen, maar ik heb het vooral over haar gigantische acteerprestaties. In Red Sparrow speelt de Amerikaanse schone een Russische vrouw die noodgedwongen als spion wordt gerekruteerd. In dit kat-en-muisspel moet ze zien te overleven tussen conflicterende overheidsorganen en dodelijke geheime agenten. Dat doet ze daarentegen niet met haar vrouwelijke spierballen, maar vooral met haar lichaam en (mentale) manipulatie. Een spionnenthriller gedragen door een van de betere actrices van het moment.

[gv data=”PmUL6wMpMWw”][/gv]

Altered Carbon – 2 februari
Ik weet het, dit is een lijstje met filmtrailers, maar ik kon Altered Carbon niet laten liggen. Deze Netflix Original draait om een toekomst waarin het bewustzijn van mensen kan worden geüpload in nieuwe lichamen. Deze overduidelijk door Blade Runner 2049 (reviewoverzicht) geïnspireerde serie lijkt veel van die monsterlijke film over te nemen, al ligt het actiegehalte tevens wat hoger. Verwacht een detective-verhaal, futuristische concepten en stevige vuist- en vuurwapengevechten.

[gv data=”dhFM8akm9a4″][/gv]

Blockers – april
Van spionnendrama en sci-fi-actie stappen we moeiteloos over naar Blockers, een verrassende komediefilm en tevens het regisseerdebuut van schrijver/producent Kay Cannon. Verrassend, niet omdat het concept nu zo baanbrekend is, maar omdat worstelkoning John Cena een prominente rol speelt. Een groepje ouders gaat er alles aan doen om hun dochters ervan te weerhouden om seks te hebben tijdens het schoolgala. Naast de tweede volwassen rol van Cena (na het hilarisch Trainwreck) spelen komedieveteranen Leslie Mann (This is 40) en Ike Barinholtz (Bad Neighbours) een prominente rol. Niet te veel denken, lekker lachen!

[gv data=”RfFcaV5O7SU”][/gv]

Tully – april
Tully lijkt de nieuwste stap in Hollywood’s (soms krampachtige) missie om door vrouwen geleidde komedies te maken. Toch ziet het ernaar uit dat Tully gaat werken. Charlize Theron speelt een vermoeide moeder van drie kinderen die van haar broer een tof cadeau krijgt: een babysitter genaamd Tully. Deze extravagante nanny (gespeeld door Mackenzie Davis, onder andere bekend van de meeste ‘San Junipero’-aflevering van Black Mirror) bouwt langzaam een bijzondere en verrassende band op met de moeder. Stevig acteerwerk en een nieuw en terecht vrouwelijk geleidde concept moeten het kijken haast wel waard zijn.

[gv data=”QRtBP07gIHY”][/gv]

Black Panther – 14 februari
We sluiten deze lijst af met de grootste blockbuster van deze week. Marvel’s Black Panther is wat mij betreft een knaller om meerdere redenen. Hoewel ik het voorheen Marvel’s reactie op alle ‘white washing’ schandalen noemde, lijkt deze superheldenfilm een welkome vernieuwing binnen Marvel’s tergend saaie line-up te zijn. Black Panther lijkt karakter te krijgen, geheel met een supporting cast van heb ik jou daar. Naast Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o en Forest Whitaker ben ik vooral heel benieuwd naar de Zuid-Afrikaanse crimineel gespeeld door Andy Serkis (het gezicht achter Smeagol, Ceasar (Planet of the Apes) en vele andere motion capture-rollen). Een ouderwets CGI-fest van Marvel, maar tenminste met een geheel eigen sfeer.

[gv data=”PJBmeqpw3DY”][/gv]

Foto @MarvelStudios

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *