[Update] Google gaat grootschalige camera-bug te laat fixen

About time
Beter laat dan nooit.

Eind vorige week werd bekend dat Google Pixel 3-gebruikers last hadden van een vervelende camera-bug (originele bericht) waarbij foto’s niet werden opgeslagen door het toestel. Google komt binnenkort met een oplossing. Daar zijn overigens niet alleen Pixel-gebruikers blij mee.

Tegenover TheVerge stelt de zoekgigant dat er een fix aan zit te komen, maar dat kan nog even duren. “We rollen in de komende weken een software update uit die de zeldzame bug van het niet opslaan van foto’s verhelpt.” Komende weken…

Tot die tijd moeten verschillende Android-gebruikers opletten tijdens het maken van foto’s, want hoewel er in eerste instantie werd gedacht dat alleen Pixel 3-smartphones (en oude Nexus-phones) het probleem hadden, blijken ook de Pixel 2, Pixel 2 XL, Moto Z en E en verschillende Samsung Galaxy-telefoons de camera-bug te bevatten.

Google erkent het probleem dus wel, maar geeft verder niet veel tekst of uitleg. Het lijkt er volgens de community op dat de High Dynamic Range-functie (HDR) de boosdoener is. Als deze functie uitgeschakeld is, lijken foto’s gewoon netjes op te slaan. Wanneer gebruikers de camera-app niet gelijk afsluiten na het maken van een foto – ook al staat de reeds geschoten foto als thumbnail in de gallerij – lijkt het probleem zich ook niet voor te doen.

Nu, ik ben geen software-ontwikkelaar, maar ik heb regelmatig het idee dat bugs pas veel te laat worden aangepakt. Zo doet Apple al een maand over beautygate (wat overigens meer een software-fout is dan een bug) terwijl Sony een dag na het ‘uitbreken’ van een PlayStation-slopende bug een fix uitbrengt. Nog erger is het feit dat de betreffende camera-bug al jaren oud is; hij was al aanwezig in Nexus-smartphones van 3 jaar geleden.

Kortom, beter laat dan nooit, maar heel laat is ook geen pretje.

Totdat we moeten wachten op een fix check je hier de teardown van de Pixel 3 XL. Spoiler altert: hij is nauwelijks te repareren. Ook werd er ontdekt van welke Zuid-Koreaanse fabrikant Google zijn displays koopt. Tot slot vind je hier een brute transparante cover voor de Pixel 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *