Waarom deze Star Wars-game geweldig gaat worden

Helaas gaat dit niet werkelijkheid worden
Respawn heeft flink wat krediet opgebouwd.

Er was een tijd dat Star Wars-games absoluut de shit waren. Ik denk aan Knights of the Old Republic, Battlefront (de originele reeks), Republic Commando en Revenge of the Sith. Ja, dat waren nog eens tijden voor een game- en Star Wars-fanaat zoals ik. Dit jaar komt er ein-de-lijk weer een titel uit die – in elk geval potentieel – in dat rijtje thuis hoort. Ik heb het over Star Wars Jedi: Fallen Order.

Fallen Order werd zo’n 3 jaar geleden voor het eerst aangekondigd door – schrik niet – Electronic Arts. Nu heeft de uitgever en microtransactie-fetisjist niet per se een goede reputatie als het om Star Wars-games gaat, maar dit zou wel eens de herleving van echt goede Star Wars-games kunnen zijn.

Waaorm, vraag je terecht? Omdat Respawn Entertainment achter de game zit. Jazeker, de ontwikkelaar van nu al de meest populaire game van 2019 – Apex Legends – is ook al een tijdje met deze Star Wars-game bezig. De ontwikkelaars maakten eerst al de crimineel ondergewaardeerde Titanfall-reeks en hebben nu de game-wereld op z’n kop gezet met de populaire battle royale-game.

En voordat je verdere twijfels gaat zetten bij de inhoud van die games vanwege de huidige trilogie films, kan ik je gerust stellen. Dit wordt geen movie-tie-in zoals veel grote films dat hadden in het eerste decennium van 2000. Fallen Order zal zich afspelen tussen Revenge of the Sith (III) en A New Hope (IV); Order 66 zorgde ervoor dat zo’n beetje alle Jedi uitgemoord werden door wat later The Empire zou worden en jij speelt een Padawan die de coup heeft overleefd. Het is niet voor het eerst dat een canon Star Wars-productie zich in dit tijdsbestek afspeelt; eerder vonden The Force Unleashed-games en het recente Rogue One nog plaats in deze periode.

De toekomst van deze game stond nog een tijdje op het spel, omdat EA na het gerommel met de Battlefront reboot in wat financiële problemen kwam. Daardoor werden een aantal studio’s van het Amerikaanse concern gesloten, waaronder Visceral games, dat zelf ook aan een Star Wars-game werkte.

Maar de game van Respawn gaat hoe dan ook uitkomen. EA maakt immers bekend dat Fallen Order tijdens de Star Wars Celebration in Chicago op 13 april inhoudelijk onthuld gaat worden. Dan weten we eindelijk wat voor game het precies is. Hoewel EA de laatste tijd erg tegen singleplayer-games was, verwachten veel fans weldegelijk een uitgebreid verhaal en singleplayer gameplay. Of er ook een multiplayer-modus komt is niet duidelijk.

Lees ook: Lucasfilm naait door fans gemaakte Star Wars-game

Screen: gecancelde game van Visceral Games, genaamd Star Wars 1313

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *