apple iphone

Apple iPhone 12 vs Samsung Galaxy S20 – Nog geen kans

Kan de gloednieuwe Apple iPhone 12 bijbenen met de iets oudere Samsung Galaxy S20? Nope, Apple heeft nog steeds geen schijn van kans.

Apple kondigde deze week de iPhone 12-serie aan. Daarom is het nu tijd om de gloednieuwe vlaggenschepen van de twee grote jongens, Apple en Samsung, naast elkaar te leggen. Vandaag checken we de instapmodellen van beide fabrikanten. Tenminste, we slaan daarbij de iPhone 12 Mini over, want die vergeleken we al met een S20. Wat over blijft is een slachtpartij tussen de iPhone 12 en Samsung Galaxy S20.

iPhone 12 vs Samsung Galaxy S20

De iPhone 12 en Samsung Galaxy S20 zaten wat betreft release prijs behoorlijk dicht op elkaar; respectievelijk €909 en €899. Stevige high-end prijzen dus. Maar krijg je voor dezelfde prijs ook dezelfde specs terug? Als je al langer vergelijkingen op Apparata checkt, dan weet je het antwoord al. Nee, absoluut niet.

Samsung levert met de Galaxy S20 een bijna net zo groot scherm, maar dan met ruim 20% meer pixels per inch en de dubbele ververssnelheid. Ook komt de Galaxy S20 met twee keer zoveel RAM, standaard twee keer zoveel opslagruimte en twee keer zoveel SIM-slots als de iPhone 12. Tevens biedt het Zuid-Koreaanse merk uitbreidbare opslagruimte en een in-display ultrasonische vingerafdrukscanner aan.

Maar laten we Apple vooral niet te veel in een kwaad daglicht zetten; vorig jaar kon de iPhone 11 op geen enkel vlak bijbenen met de S20. Dit jaar heeft Apple in elk geval het opladen en draadloos opladen opgeschroefd en is het scherm wat verbeterd. Het grootste voordeel van de iPhone 12 is daarnaast dat Apple altijd hun nieuwste processor aan ieder toestel in de serie meegeeft. En de Bionic A14 is wederom een krachtpatser.

Desalniettemin is er maar één conclusie mogelijk in deze vergelijking. Voor ongeveer dezelfde prijs (ondertussen is de S20 zelfs nog een stuk goedkoper) krijg je op praktisch ieder vlak een aanzienlijk betere smartphone als je voor de Galaxy S20 gaat.

[table “284” not found /]

*De batterijgrootte is niet door Apple zelf bevestigd, maar deze lek suggereert de beschreven grootte.

Lees ook: iPhone 12 vs OnePlus 8 – Kan Apple bijbenen met de killer?

9 reacties

 1. Een belangrijk verschil is dat de Galaxy S20 hier in Europa een Exynos 990 processor heeft i.p.v. een Snapdragon 865. De exynos is inferieur aan de snapdragon en is wel waar we het hier mee moeten doen. Bovendien komt de 2D gezichtscanner van de Galaxy S20 niet in de buurt van Face ID van iphone. Dus ja, ze hebben allebei een gezichtscanner… maar dat ligt wel wat genuanceerder.

  Mijns inziens belangrijke verschillen

 2. Een iPhone gaat in mijn beleving tot wel 2x zo lang mee. En is dan eigenlijk half zo duur?
  Tot vier jaar geleden kocht ik uitsluitend Android telefoons. Daarna twee iPhones. En nu een 12.
  Sinds tien jaar hebben gezinsleden iPhones. En een paar jaar geleden ben ik overstag. Een Samsung is mij te duur.
  Ik neem wel een goedkope iphone.van 800 euro
  De oudste iPhone die we nog steeds dagreis gebruiken is zes jaar oud. Een 5.
  Een Samsung overleed al na twee jaar.
  Een iPhone die overleed heb ik nog nooit gezien
  Iemand nog belangstelling voor een oude 4 of 5.?

  • In mijn beleving:
   IEDEREEN met een iphone heeft een gebarsten scherm.
   IEDEREEN die een iphone heeft vind hem te duur, maar koopt hem voor wat symbolische status. (Ik ben overigens 29, geen tiener lol). En gaat daarbij vaak inderdaad voor een goedkoper ouder model..
   Mijn ervaring is dat Android telefoons net zo lang mee gaan, Mogelijk zelfs langer omdat het scherm nog niet total-loss is… En met een custom rom kun je nog veel langer mee gaan.

   Overigens heb ik ook nog een werkende Sony Ericsson W900i… Betekend dat dat hij beter is dan een Iphone? hij gaat immers al 15 jaar mee…

 3. Ik heb de s20 ultra,

  Ik vind het nog steeds raar van Samsung en jammer ,dat wij in Nederland de Exynos cpu krijgen.
  De Snapdragon is veel sneller en beter.

  De batterij gaat ook niet de hele dag mee.

  Iphone A14 cpu is veel beter dan de Exynos cpu.
  Iphone heeft een betere batterijduur.

 4. de iphone kan nog steeds geen andere mobiel, of belangrijker, je oortjes opladen. Bij Samsung heb je powershare wat best handig is.

  Zelfs de iphone 12 is niets itt tot de Galaxy S10+ want die had nog een 3.5mm jack

 5. Een iphone heeft wel wat langer software ondersteuning dan je bij de Galaxy mag verwachten. Ik ben overgestapt van iphone op samsung en schrok hier wel van toen mn toestel net iets meer dan 2 jaar oud was. Owja er is nog iets als privacy 😉

  Qua hardware krijg je simpelweg meer waar voor je geld. Tel daarbij het irritante eco systeem van Apple en je hebt mijn reden om geen iphone mee te kopen. Gruwlijk irritant dat sommige zaken zo moeizaam of onhandig met Apple samenwerken. Geen last van met android en windows.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *