Dit is wat we nu weten over de iPhone 7

Dit is wat we nu weten over de iPhone 7
De lancering van de iPhone 7 komt steeds dichterbij, maar wat weten we inmiddels over Apple’s nieuwe smartphone?

Eerder hebben we al eens alle iPhone 7-geruchten op een rijtje gezet. Maar inmiddels zijn we 4 maanden verder en komen we dichtbij de lancering van Apple’s nieuwe vlaggenschip. Hieronder de belangrijkste dingen die we nu weten over de iPhone 7.

Releasedatum
Als Apple haar gebruikelijke timing aanhoudt, kunnen we de aankondiging van de nieuwe iPhone ergens begin september verwachten. Beruchte mobile reporter Evan Blass zegt dat pre-orders op 9 september beginnen en de iPhone 7 in de week van 12 september gelanceerd wordt. Aangezien Apple haar iPhone-lanceringen altijd op vrijdag doet, bestaat er een kans dat de lancering op 9 of 16 september plaatsvindt. Andere datum die genoemd wordt is 7 september. De vraag is alleen of Apple dan genoeg iPhone 7’s beschikbaar heeft?

UPDATE: yes, het wordt 7 september!

Design
Hoewel velen hopen op eindelijk een nieuw en verrassend design voor de iPhone 7, lijkt dit niet het geval. Het grootste verschil met de iPhone 6 is dat de antennestrepen mogelijk verdwijnen, de camera weer plat wordt, er een drukgevoelige home-knop komt en dat de headphonejack gaat verdwijnen. Duidelijk is inmiddels wel dat we bij de iPhone 7 geen gebogen scherm hoeven te verwachten. Dit is Apple pas in 2017 van plan. Een wat minder betrouwbare gerucht is dat de iPhone 7 waterdicht is.

iPhone 7 Plus (of Pro)
Naast de gewone iPhone 7, gaan er ook geruchten dat er weer een Plus-model van de nieuwe iPhone komt. Naast uiteraard een groter formaat, is het belangrijkste kenmerk van de iPhone 7 Plus dat er een dubbele camera wordt toegevoegd. Dit betekent automatisch ook 3GB RAM. Overige specs van de iPhone 7 Plus zijn HIER te vinden.

Opslagruimte
Afgelopen jaren zijn de iPhone-modellen qua opslagruimte blijven steken op 128GB. Daar lijkt verandering in te komen. De iPhone 7 krijgt mogelijk een model met 256GB. Onbekend is of dit geldt voor zowel de iPhone 7 als iPhone 7 Plus. Ook het instapmodel wordt qua opslagruimte hoger. Volgens de geruchten is 32GB de minimale opslagruimte voor de iPhone 7.

Batterij
Dit is iets waar veel iPhone-liefhebbers blij van worden. De batterij van de iPhone 7 blijkt namelijk 14% groter te gaan worden dan die van de iPhone 6. Daarnaast krijgt de iPhone 7 mogelijk de optie om de batterij draadloos op te laden. Dat zou een grote vooruitgang zijn.

Display
Qua schermformaat zal er niet veel veranderen: 4,7-inch voor de iPhone 7 en 5,5-inch voor de iPhone 7 Plus. Wat zo goed als zeker is, is dat beide toestellen een 1080p-resolutie krijgen met het bekende TFT-LCD display uit de iPhone 6s. Uit een aantal geruchten blijkt dat de iPhone 7 mogelijk een glass-on-glass scherm krijgt. Die zou het mogelijk moeten maken dat de nieuwe iPhone een QHD of zelfs een 4K-display krijgt. Maar dat is niet heel waarschijnlijk.

iOS 10
In ieder geval zeker is dat de iPhone 7 gebruik gaat maken van het nieuwe besturingssysteem van Apple: iOS 10. Alles wat je moet weten over iOS 10 is HIER te lezen.

2 reacties

  1. Ben Apple fan, echter zou de mogelijke bovenstaande verbeteringen ten opzichte van concurrenten maar sober vinden. Ook o.a met betrekking tot prijs. Ik vind het jammer dat Apple minimale verbeteringen doorvoert.
    Accuduur. Wat is nu bijv. 14 procent verbetering aan batterijduur ?
    Bijv. bij de 6s die bij intensief gebruik nog niet eens de 16.00 haalt en al aan het stopcontact moet? Reken daarover maar die 14 % aan accuduur uit.
    Ook opslagruimte staat vast en niet uitbreidbaar. Voor rond de €50 heb je al een 200 GB geheugenkaartje. Reken maar uit wat dat extra op de iphone kost. Is Apple bang dat de verbeteringen te groot worden zodat de verbeterde specificaties langer bruikbaar zijn ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *