Netflix gaat Minecraft ‘streamen’?

Het zal om een interactief verhaal gaan
Het zal gaan om een interactief verhaal in het Minecraft-universum.

Netflix is al lang bezig om de wereld van streaming over te nemen, maar nieuws omtrent de populaire bouw/creatiegame Minecraft op Netflix suggereerde dat de streaminggigant over gaat stappen op games. Dat is niet helemaal waar.

Ontwikkelaar Telltale Games – onder andere bekend van de Walking Dead-serie en een vergelijkbare Game of Thrones-game – stapte al eerder over op de sandbox game en creëerde een verhaalmodus, toepasselijk genaamd Minecraft: Story Mode – waarin met de iconische blokkige stijl van Minecraft een verhaal werd verteld. Die ontwikkelaar stapt nu naar het platform van Netflix, maar binnenkort Fortnite spelen via Netflix zit er niet in.

In een statement laat het Amerikaanse bedrijf weten dat gamen steeds cinematischer aan het worden is en dat er een breed spectrum aan entertainment bestaat. Minecraft op Netflix gaat dan ook niet draaien om het nabouwen van Amsterdam of het creëren van een werkende Tesla Model 3, maar om een ‘interactieve verhalende serie’. Netflix gaat dus niet overstappen op games zoals we die kennen.

De ‘originele’ game van Telltale Games bevatte niet alleen een meeslepend verhaal, maar tevens veel interactie met de speler. Zo zitter er altijd een hoop mini games in Telltale Games’ games (laat ik er een game van maken hoe vaak ik het woord ‘game’ kan gebruiken in dit artikel over games) en veelal moet de speler in het interactieve verhaal snel beslissingen maken. Dat kan een respons zijn op een vraag, of een actie die het verloop van het verhaal kan beïnvloeden.

Netflix gaan een versimpelde versie van die ervaring aanbieden in de vorm die al eerder met bijvoorbeeld Puss in Book: Trapped in an Epic Tale werd getest. Door middel van een afstandsbediening of muis kies je welke richting het verhaal in gaat. Veelal zul je dus simpelweg twee keuzes krijgen die – afhankelijk van hoe ‘branching’ de story van Telltale Games is – invloed heeft op het verloop van de game.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *