OnePlus 8 Pro vs Apple iPhone Pro Max is pijnlijk

De iPhone 11 Pro Max is ondanks de ruim 33% hogere prijs geen match voor de OnePlus 8 Pro.

OnePlus bracht vorige week de langverwachte (en veelvuldig gelekte) OnePlus 8-serie officieel uit. De toestellen zouden wederom solide hardware voor een zacht prijsje leveren. Dat is hoe dan ook gelukt. En hoe pijnlijk groot de verschillen met premium toestellen precies is, check je in dit artikel.

Eerder dit jaar vergeleken we al de iPhone 11 Pro Max met de Samsung Galaxy S20 Ultra. Ook die vergelijking was een beetje gênant voor Apple, want de iPhone kon op geen enkel vlak echt meedraaien met Samsung. Het enige wat die vergelijking eerlijk maakte was het feit dat de Galaxy S20 Ultra een stuk duurder was. Maar dat argument gaat niet op als je de iPhone met een gloednieuwe OnePlus 8 Pro vergelijkt.

De OnePlus 8 Pro heeft een groter, scherper scherm, dubbel of zelfs driedubbel zoveel RAM, een grotere batterij, veel sneller laden, scherpere camera’s, een tweede SIM-kaart slot en ga zo maar door. En dat voor een vanaf-prijs van zo’n €900. De goedkoopste, aanzienlijk minder goed uitgeruste iPhone 11 Pro Max kost ruim 33% meer.

Het enige wat Apple in deze vergelijking eventueel in z’n voordeel heeft, is de Apple Bionic A13. Apple’s processoren zijn doorgaans ontzettend goed. Maar eerlijk is eerlijk, zoals uit deze vergelijking blijkt kan de Snapdragon 865 hartstikke goed meelopen met de A13.

Uiteindelijk is het dus een beetje pijnlijk hoeveel meer objectieve kracht de OnePlus 8 Pro met zich mee krijgt tegenover de iPhone 11 Pro Max. Toegegeven, de iPhone is al meer dan een half jaar oud én Apple biedt altijd een zekere status en merkbinding waar OnePlus van droomt. Maar of dat minimaal €350,- waar is, mag je zelf beslissen.

[table “266” not found /]

Lees ook: OnePlus 8 vs Samsung Galaxy S20 – flagship killer?

2 reacties

 1. Beetje een iPhone-bash artikel.

  Hoewel ik fan ben van Apple producten, kan ik een goede Android device ook zeker waarderen. Zo ben ik naast mijn iPad Pro 11 / iPhone XS ook de trotse eigenaar van een Samsung Tab S4 en Samsung G s10e. Hoe goed een Android apparaat ook mag zijn, als je het ECO-systeem van Apple gewend bent en of afhankelijk bent van iMessage/Facetime etc, zul je gewoon nooit een Android kopen. Zelf vind ik de Android apparaten ook erg mooi, maar ik maak ook gebruik van een Apple watch en er zijn gewoon geen goede alternatieven voor dit product in de Android stallen.

  Dus een Android apparaat vergelijken met een Apple apparaat is echt Peren met Apples vergelijken.

 2. Als Oneplus fan, vind ik dit een matig en eigenlijk wel pijnlijk artikeltje.

  Ik heb recent de overstap gemaakt van de OP6T Naar de 8 Pro. Mijn partner heeft de iPhone 11 Pro max al zo’n 6 maanden in haar bezit. Ik zou zelf nooit een Apple product nemen, simpelweg omdat ik Apple UX compleet achterlijk vind.

  Maar ik kan niet ontkennen dat de foto’s op de 11 pro max aanzienlijk natuurlijker en mooier zijn. Dit is trouwens ook gewoon online te vinden. Het is toch een beetje middelbare school geklier om te schrijven “Scherpere camera’s” zonder enige onderbouwing. Overigens veegt de 11 pro max camera óók de vloer aan met de s20 ultra. Wederom iets wat algemeen bekend is.

  Er worden voldoende voordelen van de iPhone ook niet benoemd. Bijvoorbeeld de veiligere face unlock en eerder genoemde apple ecosysteem.
  Vergelijkingen als “meer ram” is natuurlijk iets waar je als eindgebruiker niets van zal merken.
  Dat is ongeveer even zinloos als de processoren vergelijken. Toevalligerwijs wanneer Apple een voordeel heeft zoals die processor wordt dat wel snel gebagatelliseerd.

  Het is eigenlijk gewoon er spreadsheet vergelijking, beetje kansloos clickbait.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *