Samsung Galaxy S20 Ultra vs Oppo Find X2 Pro

Zoek de verschillen! Dat gaat behoorlijk lastig worden.

Op het eerste gezicht zou je niet per se zeggen dat een Chinees (voormalig) budgetmerk op zou kunnen tegen de allerduurste, allerdikste Galaxy S20 van Samsung. Maar niets is minder waar, de twee toestellen zijn grotendeels aan elkaar gewaagd. Het enige wat je moet overwegen als je tussen de twee toestellen twijfelt, is of je een paar honderd extra wil lappen voor wat kleine extra’s en/of het merk Samsung. Kwa specs maakt de keuze namelijk nauwelijks iets uit.

Het is op het moment eigenlijk niet mogelijk om Samsung’s Galaxy S20 Ultra te verslaan. Ja, op sommige vlakken blijkt het vlaggenschip der vlaggenschepen een ondermaats te presteren, maar dan nog; keiharde specs voor een premium prijs.

Maar zoals we eerder deze week al schreven, mikt Oppo met de gloednieuwe Find X2 Pro verrassend genoeg op diezelfde markt. Sterker nog, wat betreft hoofdzakelijke specs zitten de twee bijna honderd procent in elkaars vaarwater.

De Galaxy S20 Ultra heeft een iets groter scherm maar hanteert dezelfde resolutie (± 1% meer pixels), pixel-dichtheid en ververssnelheid. Ook de processor en de hoeveelheid RAM (instapversie) komen exact overeen.

Samsung vlaggenschip heeft zelfs minder opslagruimte dan de Oppo Find X2 Pro ondanks de hogere prijs (wederom instapversie). Nu heeft de Find X2 Pro daarentegen geen uitbreidbaar geheugen, dus wat you see is what you get.

De Galaxy S20 Ultra heeft wel een aantal extra camera’s, een aanzienlijk grotere batterij, een betere in-display vingerafdrukscanner en kan draadloos opladen. De Find X2 Pro kan daarentegen weer veel sneller opgeladen worden (20 Watt extra) dus dat is wederom een kleine afweging.

Kortom, we hebben het hier over nagenoeg dezelfde smartphones. Samsung vraagt een stuk meer dan Oppo maar dan krijg je ook een aantal extra’s, waaronder meer zoom-mogelijkheden, uitbreidbaar geheugen, meer camera’s en een betere vingerafdrukscanner. Het is vervolgens aan ieder om te bepalen of dat een paar honderd euro waard is.

[table “258” not found /]

Lees ook: OPPO heeft lak en kopieert de Apple Watch

3 reacties

 1. Jammer Bij Oppo van die matige batterij (te klein voor deze specs) en het niet draadloos laden.
  Deze minpunten maken hem dan voor een Chinees van toch nog een B merk duidelijk te duur.

  • @turbobrick: Voor 1199 euro heb je een toestel met 512 GB en snellader dat binnen 38 min weer vol is (15 min op 50%). Inderdaad zn batterij is wat kleiner, maar dat heeft een reden. Er zitten 2 batterijen in waardoor hij zo snel en veilig kan opladen. Vergeet ook niet dat Qualcomm’s Snapdragon processoren zuiniger zijn dan Samsung’s Exynos processoren. Maar toch we gaan het nog in de praktijk zien. Maar goed welke is dan weer duur?

   • @mstiic: Laad zeker snel op maar daar heb je alleen wat aan als je met je Vooc lader opzak loopt.
    Je hebt dergelijke speciale laders niet in de auto en ook niet een extra voor op kantoor ofzo.
    Dus degene die je krijgt heb je dus thuis en alleen daar laad je dan snel op, of je moet ermee rond gaan lopen, nee dank u.
    Draadloos laden zoals je nu al ziet in veel moderne autos gaat ook niet op.
    Je kan specs hebben wat je wilt maar als de accu relatief snel op is heb je helemaal niks !
    Specs zijn impressive maar met een dergelijke scherm, dikke cpu en 5G heb je toch echt meer accu nodig.

    Overigens de Ultra is ook peperduur !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *