PlayStation 5

Sony geeft PlayStation 5 pre-order blunder toe

PlayStation 5

Sony blunderde met de PlayStation 5 pre-order gekte en dat weten ze zelf ook. Daarom schrijft de consolemaker een kleine mea culpa.

Honderden miljoenen gamers wereldwijd kijken al jaren uit naar de volgende generatie consoles. De PlayStation 5 moet de meest succesvolle console van die generatie worden. Maar de aftrap is behoorlijk rommelig. Na de eindelijke onthulling van de PlayStation 5 (Digital Edition) ging de pre-order fase behoorlijk snel van start. Zo snel, dat het een flinke blunder genoemd kan worden.

PlayStation 5 pre-order is een ramp

Nadat de pre-order fase voor de PlayStation 5 van start ging, ontstond er een stormloop voor de aankomende console. Dat terwijl er kennelijk slechts twee derde van de verwachte consoles op tijd in de winkel zal liggen. Daar komt ook nog bovenop dat veel retailers voordat het officieel mocht al met de pre-order startte (alsof ze anders niet alle exemplaren zouden uitverkopen).

Met andere woorden, het plaatsen van een PlayStation 5 pre-order was om allerlei redenen een ramp. Maar dat had iedereen al aan zien komen natuurlijk. Zoals gezegd, dit is de meest langverwachte console in jaren. Dan had Sony er alles aan hebben moeten doen om alles op rolletjes te laten lopen.

Sony biedt excuses aan

Gelukkig ziet de PlayStation-maker dat zelf ook in. In de onderstaande tweet biedt het miljardenbedrijf haar excuses aan voor de dramatische, kortstondige pre-order periode.

Het bericht leest:

Laten we eerlijk wezen: PS5 pre-order hadden een stuk soepeler kunnen verlopen. We bieden onze oprechte excuses daarvoor aan. In de komende dagen zullen we meer PS5 consoles voor pre-order uitbrengen; verkooppunten zullen meer informatie delen. En meer PS5’s zullen tot en met het einde van het jaar beschikbaar komen.

Wees er snel bij

Desalniettemin lijkt het erop dat de aankomende release niet zo soepel verloopt als zou moeten. Het risico is dan dat je zulke bedragen moet betalen voor de console. Aan de andere kant, wat is er nou betere reclame voor een product dat mensen massaal willen, dan het vooruitzicht dat het product er straks niet meer is? Desalniettemin, als je op 12 november de PlayStation 5 wil hebben, dan moet je er snel bij zijn.

Eén reactie

  1. Blunder, omdat de “fans” denken achter het net te vissen en niet meer kunnen pre-orderen? Mensen moeten even normaal doen. Het is niet ineens het einde van de wereld…

    Er komt vanzelf een 2e en 3e ronde en zelfs na de launch zijn er zat consoles beschikbaar.

    Sony is nog aan het inschatten hoeveel consoles er ongeveer nodig zijn dus de productie wordt vanzelf opgeschroeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *