Pokemon Go Plus | Vangen met een druk op de knop

Wil je Go plus Pokémon jagen? Dan is een smartwatch Pokemon Go Plus kopen vaak slim.

Deze slimme Pokémon gadget doet namelijk heel veel automatisch, wat je op je smartphone anders veel tijd en moeite kost. Zo kan je ongestoord Pokémon vangen, zelfs als je met andere dingen bezig bent.

smartwatch pokemon go plus kopen
Pokémon GO Plus is een speciale quasi smartwatch om Pokémon Go mee te spelen. .
[table “317” not found /]

Wat is Pokemon Go Plus?

Pokemon Go Plus is een accessoire voor de AR-game Pokémon Go. Waarschijnlijk weet je al veel van deze game, die beschikbaar is voor de Android en iPhone-telefoons. En erg populair is, met meer dan 150 miljoen actieve Pokémon Go spelers.

Pokémon Go Plus geeft niet nieuwe superkrachten, maar vergemakkelijkt het vangen van Pokémons. Je hoeft niet meer steeds je telefoon te openen om een Pokémon te vangen, maar kan met een enkele knop op jacht. Het is een kleine gadget, ongeveer zo groot als een klein polshorloge. Je draagt het net als een horloge, om je pols.

Smartwatch Pokemon Go Plus kopen slimmer dan zelfbouw

Weliswaar lijkt de Pokemon Go Plus op een smartwatch, maar het apparaat is van binnen veel eenvoudiger, en daarom goedkoper. Logisch. Het hoeft alleen maar via Bluetooth signalen van je smartphone op te vangen, lampjes te laten branden en jouw acties, zoals het indrukken van bepaalde knoppen, door te sturen naar de smartphone app.

Voor de techneuten onder u: in principe kan je dat al bereiken met een ESP32-bordje van een paar euro met wat ledjes, draadjes, een trilmotortje en een knoopcel.

Hardware hackers hebben zich dan ook uitgeleefd op een Pokemon Go Plus, om de geheimen van het apparaatje te ontraadselen.

smartwatch pokemon go plus kopen
De knoopcel batterij neemt een groot deel van de ruimte van de kleine gadget in.

Enkele chip vormt het brein

Het apparaatje bevat inderdaad een Bluetooth transmitter chip, de DA14580 Low Power Bluetooth Smart SoC, Deze chip van een euro of twee vormt het brein van het apparaatje. De overige elektronica beschermt deze chip tegen wisselende spanningen, stuurt er kliksignalen van de knop heen, laat de enkele multi-color led branden of de trilmotor draaien.

Dit zeggen is één, zelf een dergelijk apparaatje in elkaar schroeven kost je zeker een paar uur tot dagen als je het voor de eerste keer doet. En dan moet je de chip nog programmeren natuurlijk. In de laatste updates gebruikt Niantic het “onkraakbare” protocol PGP voor de communicatie tussen smartphone en app.

Om maar niet te spreken van de verschillende chips, die je moet bestellen bij de elektronica groothandel of uit de VS. En die vaak niet per stuk te leveren zijn. Alleen de übernerds van bedrijf Datel zijn er ondertussen in geslaagd de quasi smartwatch Pokemon Go Plus te reverse engineeren.

Dus alhoewel het een niet erg ingewikkeld apparaat is, is de Pokemon Go Plus kopen per saldo toch goedkoper, en zeker makkelijker, dan er zelf een bouwen.

Wil je meer Pokémons vangen met minder moeite?

De Pokemon Go Plus kopen van Bol.com is de oplossing!

Pokemon Go Plus kopen

De Pokémon Go Plus in de oorspronkelijke variant was te karig qua percentage gevangen Pokémons en kreeg daardoor vernietigende recensies. Niantic heeft dit ondertussen in de game verbeterd, waardoor deze gadget nu wél de moeite waard is om te kopen.

De Pokémon Go Plus is te koop in de betere gameshops en bij online verkopers zoals bol.com.

Over het algemeen zijn online winkels goedkoper dan gameshops, omdat ze een lagere overhead hebben.

Daarbij kan je beter bij een Nederlandse, grote en betrouwbare webwinkel bestellen dan in bijvoorbeeld China. Buitenlandse webwinkels, zoals Alibaba en Amazon, vallen onder buitenlandse wetten, die de consument doorgaans slecht beschermen.

Ook buiten ze hun werknemers vaak uit. En heb je een slecht product, zie dan maar je geld terug te krijgen.

Wat dat betreft is een voordelige, goed aangeschreven webwinkel als bol.com echt een van de beste opties, zo niet de allerbeste keuze.

Pokémons vangen en tegelijk genieten van de omgeving?

Voordelig de Pokemon Go Plus kopen van Bol.com is de oplossing!

Installatie van de Pokemon Go Plus

Het apparaatje is in feite een verlengstuk van je smartphone. Om precies te zijn: van de Pokémon Go game app, die er mee communiceert via de Bluetooth chip van je smartphone. Met de volgende stappen maak je het apparaatje gebruiksklaar.

 1. Open de Pokémon GO app.
 2. Zodra je in de Kaart zit, kies je voor het Hoofdmenu
 3. Tap op Settings, rechtsboven.
 4. Tap Pokémon GO Plus. Hiervoor moet je helemaal omlaag scrollen.
 5. Druk de knop op de Pokémon GO Plus in, om je Plus zichtbaar te maken voor de telefoon.
 6. De Pokémon GO Plus wordt nu zichtbaar op de lijst Zodra je het voelt trillen, is de koppeling geslaagd.

Als er in dit proces wat mis gaat, moet je handmatig de Bluetooth verbinding aanbrengen. Dit gaat als volgt.

Op iOS-apparaten (iPhone, iPad):

Open de app Instellingen en tik op Bluetooth.
Tik op de Bluetooth-schakelaar om Bluetooth in te schakelen.
Druk op de knop op de Pokémon GO Plus om de Plus vindbaar te maken.
Tap op Pokémon GO Plus in de lijst Mijn apparaten of Andere apparaten.
Open de Pokémon GO app.
Tik in de kaartweergave op het hoofdmenu. Volg vanaf hier de stappen 3 en verder hierboven.

Op Android-apparaten (instructies kunnen per apparaat verschillen):

Open het instellingenmenu van uw apparaat.
Tik op de Bluetooth-schakelaar om Bluetooth in te schakelen.
Tap op Apparaten zoeken of Vernieuwen om naar apparaten in de buurt te zoeken.
Tik op de knop op de Pokémon GO Plus om het accessoire vindbaar te maken.
Tap op Pokémon GO Plus in de lijst met beschikbare apparaten.
Open de Pokémon GO-app.
Tik in de kaartweergave op de Pokemon bal midden onder. Volg vanaf hier de stappen 3 en verder hierboven.

Als alles goed is gegaan, staat er nu een Pokémon Go Plus icoontje rechtsboven in het scherm van je game.

Gebruik van de Pokemon Go Plus

In de Pokémon Go app kan je instellen waar je notificaties voor wilt ontvangen op je Pokemon Go Plus: voor Pokémon vlakbij, voor Pokéstops vlakbij en/of voor push notificaties van Niantic (bijvoorbeeld als je Pokémon op de Gym waar je deze op wacht hebt staan, wordt aangevallen).

Het gebruik is verder relatief simpel. Als het apparaatje begint te trillen, is er (afhankelijk van de instellingen in je app) een Pokémon in de buurt en/of een Pokéstop.

Kleurcodes voor type gebeurtenis

De kleur waarin het ledje knippert, vertelt je wat er precies gebeurt:

 • Blauw: Een Pokéstop. Druk de knop in om deze te oogsten.
 • Geel: een Pokémon die al in je Pokédex voorkomt. Druk de knop in voor een vangpoging.
 • Groen: een nieuwe, onbekende Pokémon. Ook hier, druk de knop in voor een vangpoging.

Druk je op de knop, dan doe je automatisch een vangpoging, resp. spin je de photodisc van de Pokéstop. Zo kan je vrij eenvoudig een groot aantal Pokémons vangen en je inventarislijst aanvullen.

Pokéstop

Is de spinpoging gelukt, dan knippert het ledje in veel verschillende kleuren en zoemen. Je inventaris is dan aangevuld. Gaat er wat mis, dan knippert het ledje rood. In de log van Pokémon Go kan je dan zien wat er precies gebeurde.

Pokémon vangen

Druk je de knop in, dan begint de vangpoging. Je ziet bij elke vangpoging de led wit oplichten. Slaagt deze, dan knippert ook hier de led in veel verschillende kleuren. Bioj mislukking knippert de led rood. Ook hier kan je in de log van de app zien wat er precies mis ging.

Door de grotere aantallen, meer zeldzame Pokémons

Het voornaamste spelvoordeel is dat je nu op industriële schaal Pokémons kan vangen, alleen door op de knop te drukken. Volgens de wet van de grote getallen zullen er uiteindelijk zeldzame, gewilde Pokémons als Pikachu of Eevee bij zitten. De meesten zullen natuurlijk veelvoorkomende Pokémons als Rattatats zijn, maar daar heb je verder weinig last van.

Kilometers bijhouden

Een andere aantrekkelijke feature van de Pokémon Go Plus is dat de app niet actief (dus op je scherm aanwezig) hoeft te zijn om gelopen kilometers bij te houden. Dit is erg nuttig als je Pokémon eieren wilt uitbroeden, want daarvoor moet je kilometers maken.

Pokémon Go is een videogame die een behoorlijk groot beroep doet op de accu van je smartphone, dus ook deze feature maakt de Pokémon Go Plus kopen zeker interessant.

Herstel van je Bluetooth verbinding

Een vervelend trekje van Bluetooth is dat het niet altijd even betrouwbaar is. Merk je dat je quasi smartwatch Pokemon Go Plus rood knippert en zoemt, dan is de verbinding met internet via je smartphone verbroken.

Dat kan twee oorzaken hebben. De eerste is dat je telefoon geen verbinding meer heeft met internet. De oplossing hier is vanzelfsprekend simpel: schakel internet weer in.

De tweede is dat de Plus geen Bluetooth verbinding meer heeft met je telefoon. In dat geval moet je eerst checken of Bluetooth op je telefoon wel aanstaat. Zo ja, kom dan binnen bereik van je telefoon en druk vijf seconden op de knop van je Plus. Dat reset het apparaat. Volg daarna de stappen bij Installatie, zie hierboven.

Onderhoud van je Pokemon Go Plus

De Pokémon Go Plus is onderhoudsarm. Het voornaamste onderhoud bestaat uit het vervangen van de knoopcel, als deze leeg is. In principe gaat deze een maand mee als je elke dag Pokémon speelt.

Deze vervangen gaat, Nintendo stijl, vrij ouderwets. Dus door een kruiskopschroefje los te draaien, de batterij te vervangen door een nieuwe CR2032 knoopcel batterij en de schroef vervolgens weer vast te draaien.

Een zeldzame Pokémon misgelopen door een leeg toestel?

Dat overkomt je geen tweede keer. Met een mega powerbank van Bol.com kan je altijd Pokémons vangen!

Systeemeisen voor Pokemon Go Plus

Je toestel moet de Pokémon Go app kunnen draaien en beschikken over Bluetooth. We nemen aan dat je als echte Pokemon Go fan dat al gedaan hebt.

Om je Pokémon Go speelplezier nog verder te verhogen raden we je aan om voor een smartphone met grote accu te gaan, van minimaal 5000 mAh. Ook de GPS sensor, kompas sensor en gyroscopische functies moeten goed werken voor de optimale augmented reality ervaring.

Niantic noemt voor Pokémon Go de volgende eisen.

iOS (iPhone en iPad):

 • iPhone 6s of hoger
 • iOS 12 of hoger
 • Snelle internetverbinding (Wi-Fi, 3G, 4G of 5G)
 • GPS en locatiediensten
 • Jailbroken toestellen worden niet ondersteund

Android:

 • Android 6 of hoger
 • Minimaal 720×1280 pixels. De app werkt op tablets, maar niet optimaal.
 • Snelle internetverbinding (Wi-Fi, 3G, 4G of 5G)
 • GPS en locatiediensten
 • Rooted toestellen worden niet ondersteund

Beter genieten van Pokemon Go Plus?

Koop een voordelige telefoon bij de betrouwbare Nederlandse prijsvechter GSMWeb die speciaal geschikt is voor augmented reality!

Tips om de quasi smartwatch Pokemon Go Plus te gebruiken

 • Bewegen lokt Pokémon. Als je stilstaat en je merkt geen gezoem op Pokémon die in de buurt zijn verschenen, beweeg dan eerst een beetje voordat je het apparaat opnieuw aansluit.
 • Is je game geminimaliseerd en stopt de Plus met het herkennen van stops/pokemon? Open dan de app en kijk of er een ei uitkomt.
 • Als je de app laat draaien terwijl je scherm is vergrendeld, spaar je de accu. De kilometers worden nog steeds geregistreerd.
 • Het heeft een iets groter Pokémon-bereik en zal vaak beginnen te zoemen voordat de Pokémon daadwerkelijk op het scherm verschijnt.
 • Zolang je snelheid onder de 12 km/h blijft, registreert en vangt de app Pokémons. Dat maakt deze gadget interessant voor fietsers. Bij snelheden onder de 40 km/h worden Pokéstops nog geactiveerd. Dus voor het rijden binnen de stad is de gadget een uitkomst. Officieel is het immers verboden om je telefoon te bedienen tijdens het rijden.
 • De gadget bespaart pokeballs, het gebruikt er maar 1 per pokémon. En is handig voor het “grinden” van xp/candy/dust.

Waarom de quasi smartwatch Pokemon Go Plus kopen?

 • Handige horloge uitvoering
  Je hoeft niet meer steeds op je smartphone te kijken om Pokémon te vangen.
 • Extra gemak.
  Sneller levelen met minder werk.
 • Gamen tijdens het rijden
  Omdat je alleen op een knop hoeft te drukken, kan je tijdens het rijden Pokémons vangen.
 • Minder Pokéballs nodig.
  Je kan met deze gadget efficiënt en automatisch Pokémons vangen terwijl je aan het wandelen of fietsen bent.
 • Eieren uitbroeden, verzamelen van Dust en XP veel gemakkelijker.
  Saaie taken die nodigt zijn om je verder te helpen in de game, “grinding”, worden veel gemakkelijker en sneller.

Dus heb je al een goede smartphone speciaal voor AR games, de quasi smartwatch Pokemon Go Plus, en een grote powerbank? Dan is er nog één puntje waar je aan moet denken. AR games slurpen nogal wat data. Met een Unlimited databundel is ook dat probleem opgelost en kan je lekker jagen zonder zorgen.

Wil je liever een VR game spelen? Lees hier verder over Virtual Reality.

Nooit meer stress door een krappe databundel?

Wees slim en stop het gekneuter met databundels. Unlimited Data is verrassend voordelig. Bekijk de scherpe aanbiedingen op GSMweb!

Veelgestelde vragen over Pokémon Go Plus

Geeft de Pokémon Go Plus een groot voordeel?

Ben je onderweg, of zit je op kantoor, dan kan je elke keer dat er een Pokémon opduikt, of een Gym passeert, deze vangen of oogsten door op een knop te drukken. Ook houdt de Plus je loopafstand bij. Dat is erg handig bij het uitbroeden van Pokémon eieren.

Is het niet oneerlijk dat spelers zoveel voordeel krijgen door de Pokémon Go Plus?

Hoewel het bereik iets wordt vergroot, maakt de quasi smartwatch Pokemon Go Plus verder vooral het gamen prettiger. Met rond de veertig euro is het toestelletje ook niet heel duur. Erger je je aan het “oneerlijke voordeel”? Dan kan je er het beste zelf een kopen.

Wanneer is de Pokémon Go Plus interessant voor mij?

Ben je vaak onderweg, loop of rijd je op lage snelheid en ben je een trouwe Pokémon Go speler? Dan moet je deze gadget zeker niet laten liggen.

Zijn er alternatieven voor de Pokémon Go Plus?

Ja, onder meer de Pokéball Plus, die iets meer mogelijkheden heeft, maar door de vorm lastiger om te dragen is, en een nogal kinderlijke indruk maakt.

Is de Pokémon Go Plus precies wat je zoekt?

Bij bol.com bestel je deze extra voordelig!

Home » Game accessoires | Hoe krijg je de ultieme gaming room? » Pokemon Go Plus | Vangen met een druk op de knop

Andere games


Hier vind je meer Apparata game nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *