Copycat: waar is de HTC U12 Plus toch door geïnspireerd?

HTC U12 Plus gelekt
Origineel is het ontwerp allerminst.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen LG en OnePlus de meeste aandacht krijgen de komende weken met de OnePlus 6 en LG G7. Kijken we echter iets verder, dan zien we het inmiddels vervallen HTC hier achteraan hinkelen met de HTC U12 Plus. Het bedrijf is onlangs voor een groot deel opgeslokt door Google om voort te kunnen bestaan, waardoor het dit vlaggenschip nog kan uitbrengen.

De invloeden van buitenaf zijn echter goed zichtbaar. HTC lijkt namelijk héél goed gekeken te hebben naar de LG V30. De achterkant van de U12 Plus lijkt namelijk één op één gekopieerd te zijn. Hoewel de voorkant ook nog anders is, valt vooral de Squeeze-feature op. Knijp je in het toestel, dan kun je bepaalde taken laten uitvoeren.

HTC U12 Plus

Wel jammer is dat HTC nog steeds het vertikt om een koptelefooningang te maken voor haar toestellen. Zonde, want haar toptoestellen stonden jarenlang bekend als echte audiobeesten dankzij de BoomSound-functie. Dankzij USonic technologie wil het de kwaliteit van Bluetooth-audioapparaten verbeteren.

Het is nog niet zeker wat er zich onder de motorkap bevindt, laat staan wanneer de HTC U12 Plus in de winkels zal liggen. Wij hebben in ieder geval (wederom) onze twijfels bij het nieuwe (en wie weet laatste) vlaggenschip van HTC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *