Negen voorspellingen voor Gamescom 2014

gamescom
Volgende week barst één van de grootste gamingevenementen ter wereld weer los in het Duitse Keulen. Wat kunnen we verwachten van Gamescom 2014?

09. Super Smash is de populairste game op de showvloer
Nintendo mag dan misschien niet het beste jaar achter de rug hebben, maar gelukkig heeft het Japanse bedrijf nog een enorme troef achter de hand met Super Smash Bros. Dat valt ook wel te verwachten van een game waarbij gamelegendes als Link, Mario en Samus elkaars koppen inrammen. Super Smash Bros. is de ultieme partygame voor vier personen, en gaat diep genoeg om ook de hardcore fightingamefanaten te bekoren. Ga er dus maar vanuit dat mensen bereid zijn om urenlang in de rij te wachten voor een potje Super Smash voor de Wii U en 3DS.

08. De PlayStation 4 en Xbox One tonen hun ware kracht
Vorig jaar waren het de nieuwe consoles van Sony en Microsoft die de show stalen, maar nu ze al in heel wat huiskamer staan, is het tijd voor de software om in het voetlicht te treden. Ontwikkelaars hebben bovendien weer een extra jaar gehad om aan de nieuwe hardware te wennen, en die extra ervaring en tijd levert vast een berg toffe ideeën op. Onze zakken hebben we al vol wat HD remakes betreft, dus kom maar op met wat indrukwekkende nieuwe titels.

kinect

07. Microsoft neemt het woord ‘Kinect’ niet in de mond
Bij de onthulling van de Xbox One was Microsoft heel duidelijk: de console kost vijfhonderd euro en je krijgt er een Kinect bij. Dit zou ontwikkelaars motiveren om games te maken die de bewegingscamera ondersteunen, omdat het publiek dan veel groter zou zijn.
Sony maakte hier echter gretig gebruik van met een strategie die een stuk beter aansloeg: de camera verkopen we los en we maken de PlayStation 4 honderd euro goedkoper. Een paar maanden geleden kondigde Microsoft stilletjes een Kinectloze Xbox One bundel aan, en op de E3 hebben we geen een game gezien die zijn voordeel doet van de motion control-camera. Ook op de Gamescom verwachten wij geen spectaculaire Kinect-titels, al zijn we daar niet rouwig om.

06. EA probeert het bestaansrecht van Battlefield: Hardline te rechtvaardigen
De klapper van de EA persconferentie was het vervolg op Battlefield 4, de politieshooter Battlefield: Hardline. De reactie van de fans was alleen iets minder jubelend dan verwacht. Met het online drama van Battlefield 4 nog vers in het geheugen (servers kampen nog steeds geregeld met problemen), vroeg men zich hardop af waarom er nu weer een nieuw deel in de serie aankwam.
Het feit dat Hardline voelt als een veredelde uitbreiding helpt natuurlijk niet. Het aantal spelers is van 64 gehalveerd naar 32, en het cops vs crooks stijltje is leuk, maar in principe knal je elkaar nog steeds af in maps waar de omgeving kapot kan, die ook nog eens een stuk kleiner zijn omdat er minder spelers in rondlopen. Omdat EA geen flop kan veroorloven, verwachten we dat ze flink uit zullen pakken met Hardline op de Gamescom, om de bittere nasmaak van de onthulling enigszins weg te spoelen. Bovendien werd de game onlangs uitgesteld naar 2015.

[gv data=”2wquKeip3lo”][/gv]

05. Drie seconden aan nieuwe Star Wars: Battlefront footage maakt ons helemaal gek
Toen Star Wars EA de rechten kreeg over de Star Wars licentie, ontstonden meteen een aantal droomscenario’s in ons hoofd. Een Mass Effect-achtige game van BioWare in het Star Wars universum, en een vervolg op Battlefront door de mannen van DICE. BioWare is te druk bezig met Mass Effect 4, maar DICE kan naast Battlefield en Mirrors Edge blijkbaar nog wel een projectje erbij hebben. De superkorte teasertrailer deed ons vorig jaar al watertanden, en ook het ontwikkelaarsdagboek smaakte naar meer. Wij hopen dan ook van harte op een teken van leven van de game, waar we weer een paar maanden mee vooruit kunnen. Alsjeblieft.

04. Ubisoft gaat los met Far Cry 4 en Assassin’s Creed: Unity
Zoals gewoonlijk heeft Ubisoft weer een sterke line up aan games voor het einde van het jaar klaarstaan. Watch Dogs ligt inmiddels in de winkels, dus is er volledig aandacht voor de nieuwe Far Cry en Assassins Creed. Far Cry 4 lijkt de lijn voort te zetten die deel drie begon. Een krankzinnige vijand terroriseert een land (in dit geval het gebergte) en het is aan jou om stukje bij beetje gebied terug te winnen.
Dit doe je door van alles op te blazen, wilde dieren los te laten (olifanten) en van bergen af te gliden. Een gewaagde nieuwe coöperatieve modus laat een andere speler online gratis meespelen met degene die Far Cry 4 gekocht heeft. Assassin’s Creed: Unity zoekt ook vernieuwing op coöp gebied met een modus waarmee je met vier assassins tegelijk het verhaal uitspeelt. De Franse revolutie als setting willen we al sinds het eerste deel, en ook op grafisch gebied is de game om van te smullen.

Hearthstone

03. De rijen voor de Hearthstone-booth van Blizzard zijn enorm
Alles wat Blizzard aanraakt verandert in goud. Ze maakten de meest populaire MMORPG ooit die zelfs na tien jaar nog steeds door miljoenen spelers gespeeld wordt en nu veroveren ze de wereld met het virtuele kaartspel Hearthstone. De eerste uitbreiding is inmiddels gelanceerd, die dankzij een berg nieuwe kaarten de klassieke decks flink opschudt. Op de Gamescom is er een speciale Hearthstonebooth ingericht, waar de hele dat toernooien gehouden zullen worden. Met een beetje geluk vinden we ook nog wat tijd om snel een kaartje te leggen.

02. Activision pakt uit met Call of Duty: Advanced Warfare en Destiny
Op dezelfde dat dat Battlefield Hardline werd uitgesteld, kondigde Activision aan dat de nieuwe Call of Duty speelbaar zou zijn in Keulen. Advanced Warfare lijkt (eindelijk) een flinke stap voorwaarts te worden voor de shooterserie. Een futuristische setting (exosuits galore) en een nieuwe grafische engine (EINDELIJK) tillen de bekendste gameserie ter wereld naar het next-gen niveau. Van Destiny, het nieuwe project van Bungie, bedenkers van Halo, kregen we onlangs een voorproefje met een bèta, en alles wijst er op dat we in september weer een fantastische nieuwe game op ons bord krijgen. Dat mag ook wel, voor een budget van 200 miljoen, wat van Destiny de duurste game ooit maakt.

[gv data=”dxa34RatmSc”][/gv]

01. Batman: Arkham Knight en The Witchter 3 laten ons snakken naar 2015
Het gras is altijd groener aan de overkant, en dat geldt ook voor de gamewereld. In 2014 komen er nog tal van toptitels aan, maar er zijn ook een zwik potentiële toppers uitgesteld naar 2015. Batmam: Arkham Knight is het definitieve deel in de Arkham serie van ontwikkelaar Rocksteady en lijkt in alle opzichten de grootste, mooiste en vetste Batmangame tot nu toe te worden. Gotham komt haarscherp tot leven, en met de Batmobiel onder onze superheldenkont leggen we met gemak grote afstanden af.

Ook The Witcher 3 sluit een saga af van hoofdpersoon Geralt. Een reusachtige open wereld is gevuld met mythologische wezens als trollen en goblins, die jij aan je twee zwaarden mag rijgen. Fans van fantasiefiguren en series als Game of Thrones (de acteur die Tywin Lannister vertolkt zit er in) en The Lord of the Rings moeten deze zeker in de gaten houden.

2 reacties

  1. “Super Smash is de populairste game op de showvloer ”

    Nope, ik gok dat league of legends met een complete hal voor zichzelf de populairste game gaat zijn.
    En ik mis 2K met Evolve in het lijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *