Samsung Galaxy Fold 2

Samsung Galaxy Fold 2 lek belooft veel goeds

Naast de Galaxy Z Flip lijkt Samsung ook keihard in te zetten op de Galaxy Fold-opvolger.

Samsung heeft de smaak te pakken met hun opvouwbare toestellen. Een tijd lang hadden we het na de Galaxy Fold over de Galaxy Fold 2. De reeds onthulde Galaxy Z Flip leek die plek ingenomen te hebben, maar nu blijkt dat er inderdaad een vervolg op de vouwbare tablet aan zit te komen. Vooral de camera zal behoorlijk opvallend zijn, al zal hij niet zo ‘betaalbaar’ als de Galaxy Z Flip worden.

Industry insider Ross Young onthult op Twitter tegen professionele lekker Max Weinbach een hoop lekkers over de aankomende Galaxy Fold 2. Niet alleen dat, met de lekken lijkt ook een beetje bevestigt dat Samsung dus meerdere vouwbare smartphones gaat aanbieden. De clamshell Galaxy Z Flip en opvouwbare tablet Galaxy Fold-serie lijken dus naast elkaar te blijven bestaan.

De Galaxy Fold 2 zou onder andere een under-display selfiecamera krijgen. Dat is bijzonder nieuws, want dat betekent dat de uitzonderlijke vouwbare smartphone-tablet-hybride nóg een revolutionaire factor krijgt. Tot dusver zijn under-display camera’s meer van de theorie en in het wild nog nauwelijks te spotten.

Ook refereert Young naar de mogelijke komst van UTG, ofwel ultra thin glass. Tot dusver kijken eigenaren van flexibele schermen nog naar plastic toplagen; het synthetische materiaal is immers zeer flexibel maar de grote keerzijde is dat het heel snel bekrast. Buigbaar glas (of zelfs diamant) moet die breekbaarheid tegen gaan.

Dat alles moet in het pakketje genaamd Galaxy Fold 2 komen, maar dat betekent niet veel goeds voor de portemonnee van de fans. Uiteraard zijn de early adopters van deze technologie sowieso al veel geld kwijt, maar met nog meer gloednieuwe snufjes als een under-display camera en flexibel UTG scherm wordt de Fold 2 naar verluidt nóg duurder dan de Galaxy Z Flip. En die is al behoorlijk prijzig.

De Samsung Galaxy Fold 2, waarschijnlijk op het moment Codename Champ genoemd, zou nog dit jaar uit moeten komen. Naar verluidt krijgen we in het derde kwartaal van 2020 (ergens in de zomermaanden) dus nóg een opvouwbaar Samsung-toestel.

Lees ook: Foldable beatdown: Samsung Galaxy Z Flip vs. Moto Razr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *