Back 4 Blood | De opvolger van Left 4 Dead

back4blood game

Na vele jaren komt er een vervolg op de Left 4 Dead serie: Back 4 Blood. Zal de game de hooggespannen verwachtingen waarmaken?

Beginnen met Back 4 Blood?

Overtuigd en denk je dat dit het geschikte spel is voor jou? Bestel voordelig een pre-order via Bol.com en begin!!

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-de-beste-samsung-telefoon-van-dit-moment-2021/”]

Geschiedenis van Left 4 Dead en Back 4 Blood

De eerste Left 4 Dead game werd in 2008 uitgebracht door Valve, het bedrijf achter het bekende digitale platform Steam. Left 4 Dead is een first-person survival horror shooter waarin je jacht moet maken op zombie-achtige figuren. 

Na Left 4 Dead kwam er in 2008 nog een DLC en werd in 2009 al de tweede versie (Left 4 Dead 2) uitgebracht. Ook voor dit spel kwamen er vervolgens DLC’s uit tot het tussen 2012 en 2020 stil bleef rondom het spel, uiteindelijk kwam in 2020 ‘The Last Stand DLC’, gemaakt door de community van Left 4 Dead 2. 

Met die laatste DLC kwamen er 20 nieuwe maps bij, een nieuwe campagne en een aantal extra updates voor het spel uit 2009. Ondertussen werd er ook gewerkt aan een heel nieuw Left 4 Dead spel. 

Deze nieuwe versie wordt niet meer uitgebracht door Valve maar door Turtle Rock Studios, dat zich afgesplitst heeft van Valve. Valve heeft nog steeds de rechten voor de Left 4 Dead-serie en daarom heet het nieuwe spel in zijn volledigheid ook Back 4 Blood, zonder de Left 4 Dead titel.

Gameplay

Back 4 Blood is net als de eerdere Left 4 Dead spellen een multiplayer first-shooter spel waar je te maken krijgt met een aantal zombie-achtige wezens. In dit geval gaat het om een wereldwijde uitbraak van een nieuwe parasiet wat mensen tot ‘Ridden’ maakt. 

Zo kom je terecht in een post-apocalyptische wereld waar je samen met andere spelers op zoek moet naar de zombies en deze moet verslaan. In principe lijkt de gameplay van Back 4 Blood daarmee veel op de eerdere Left 4 Dead spellen. 

Je speelt het spel met 4 spelers tegelijkertijd en het is er op gericht om altijd in multiplayer te spelen. Aan het begin van elk level kun je met een deck met verschillende kaarten invloed hebben op het spel door bijvoorbeeld je gezondheid te verbeteren. 

Op deze manier moet het spel continu leuk blijven als je het opnieuw gaat spelen. Ook de door de computer aangestuurde tegenstanders hebben elk potje hun eigen deck met kaarten zodat elk potje anders is. Zulke games zijn tegenwoordig erg populair.

Wat zijn de verschillen tussen de Left 4 Dead spellen en Back 4 Blood?

Laten we eerst duidelijk stellen dat Back 4 Blood in principe gewoon de derde versie van Left 4 Dead is maar dat de rechten voor die naam nog bij Valve liggen. Daardoor besloot Turtle Rock Studios om voor een vergelijkbare naam te gaan. 

De laatste nieuwe Left 4 Dead kwam in 2009 uit en dat betekent dat er zo’n 12 jaar zit tussen Left 4 Dead en het vervolg. Deze lange periode zorgt natuurlijk ook voor enorm veel en grote verschillen tussen de spellen. 

Vooral visueel zijn er enorme stappen gezet. Daarom wachten fans gespannen de Back 4 Blood release date af. De graphics zijn logischerwijs een enorme upgrade ten opzichte van Left 4 Dead 2. Verder kom je ook veel dingen in de gameplay tegen die gekopieerd zijn naar deze tijd.

back 4 blood graphics

Meer verhaal en een kaartensysteem

Zo zijn er veel meer opties in het healen van jezelf of teamgenoten en zijn er ook extra animaties zodat dit er allemaal beter uit ziet. Ook zijn er veel wapens die je in de Left 4 Dead spellen had, teruggekeerd in het vervolg. De lijst met wapens is wel verder uitgebreid. 

Andere verschillen tussen beide spellen zit in de verhaallijn. Ontwikkelaars hebben al beloofd dat er een veel uitgebreider verhaal in Back 4 Blood zal zitten. Bij Left 4 Dead ging het meer om het verslaan van alle zombies zonder een ander doel. 

Het kaartensysteem van Back 4 Blood is nieuw ten opzichte van Left 4 Dead en daarmee ook het grootste verschil tussen beide spellen. Door het kaartensysteem is elk potje anders en komt er een extra tactisch element bij kijken.

kaartensysteem back 4 blood

Vaak gestelde vragen

Wat is het verschil tussen Back 4 Blood en de voorganger Left 4 Dead?

Een betere en diepere verhaallijn, veel betere graphics, verder een afwisselender en meer strategische game play door de toevoeging van cards.

Wanneer is de Back 4 Blood release date?

12 oktober 2021 is de officiële release. Er is ook een open bètarelease op 12 augustus 2021. Voor meer details, zie de volgende sectie.

Wat zijn de systeemeisen om Back 4 Blood te spelen?

CPU: Intel Core i5-8500 of AMD Ryzen 5 1600 (aanbevolen Intel Core i7-9700K of AMD Ryzen 7 3800X processor).
RAM: 8 GB, aanbevolen: 12 GB.
OS: Windows 10 64-Bit.
Video card: Nvidia GeForce GTX 770 or AMD Radeon RX 480 (aanbevolen NVIDIA GeForce GTX 1060 of AMD Radeon RX 580).
Pixel Shader: 5.0, aanbevolen 5.1
Vertex Shader: 5.0, aanbevolen 5.1
Dedicated video RAM: 2048 MB, aanbevolen 3072 MB.

Wanneer is de Back 4 Blood release date?

De first person shooter werd aangekondigd in maart 2019 en spelers kregen voor het eerst te zien hoe het spel er uit zag bij The Game Awards 2020. In december 2020 kwam vervolgens de eerste versie van het spel uit voor ontwikkelaars. 

De Back 4 Blood release date werd toen gezet op 22 juni 2021 maar dat bleek later niet haalbaar. Deze datum is inmiddels uitgesteld naar 12 oktober 2021. Wel wordt er een open bèta versie uitgebracht op 12 augustus. 

Als je voor de officiële release date bestelt, krijg je als bonus unieke Fort Hope Elite Weapons Skins. Dus mis die buitenkans niet.

Beginnen met Back 4 Blood?

Overtuigd en denk je dat dit het geschikte spel is voor jou? Bestel voordelig een pre-order via Bol.com en begin!!

Op welke consoles wordt Back 4 Blood beschikbaar? 

Je kunt vanaf oktober 2021 het spel op bijna alle belangrijke consoles spelen. Het spel komt natuurlijk weer uit voor PC-gamers en is ook gewoon verkrijgbaar in Steam ondanks dat Turtle Rock Studio’s af is gesplitst van Valve.

Naast PC komt het spel ook uit voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. 

Reserveer hier je kopie voor PS4, PS5 of Xbox op tijd en verdien speciale Fort Hope Elite Weapon Skins.

bol.com kopen

Andere game

Home » Games | Alle games op een rijtje! » Back 4 Blood | De opvolger van Left 4 Dead

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *