Lego Star Wars: The Skywalker Saga | Alles over Lego Star Wars Games!

Misschien ken je Lego vooral van de blokjes waar je vroeger mee speelde maar tegenwoordig heeft Lego veel meer producten. Daarbij horen ook games voor zowel consoles als computers.

lego star wars the skywalker saga

Zo heeft Lego inmiddels een hele serie aan Star Wars spellen gemaakt voor verschillende consoles. Waar het ooit begon met Lego Star Wars: The Video Game zijn er nu vijf Lego Star Wars spellen op de markt.

Het zesde spel komt er ook aan, Lego Star Wars: The Skywalker Saga is de nieuwste versie in deze reeks spellen. Dit spel zou in oktober 2020 uitkomen maar werd al snel uitgesteld naar de lente van 2021 om vervolgens voor onbepaalde tijd uitgesteld te worden.

In dit artikel vind je alles over de Lego Star Wars serie, hoe je de Lego Star Wars Game kunt spelen, voor welke consoles de spellen uitgebracht zijn en hoe het er nu voor staat met de Lego Star Wars: The Skywalker Saga.

De Lego Star Wars Games zijn natuurlijk gebaseerd op de Star Wars films die door de jaren heen uitgebracht zijn. Daarnaast was er voordat deze games uitkwamen al een uitgebreide reeks Lego Star Wars speelgoed, waardoor de stap naar games niet compleet uit de lucht kwam vallen.

Voordelig Lego Star Wars: The Skywalker Saga bestellen? Bestel hem op Bol.com en je hebt het morgen al in huis!

Inhoudsopgave

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-de-beste-samsung-telefoon-van-dit-moment-2021/”]

Lego Star Wars Gameplay

Wat doe je in de Lego Star Wars Games?

De Lego Star Wars Game Serie begon in 2005 met het uitbrengen van Star Wars: The Video Game. Dit spel werd uitgebracht op de PlayStation 2, XBOX, Windows Computer, Nintendo GameCube en Game Boy Advance.

lego star wars game

Het eerste spel was vooral bedoeld om met meerdere spelers tegelijk te spelen en is een actie/avonturen spel waarin je vrij kan bewegen. Daarnaast kun je eenvoudig wisselen van karakter binnen het verhaal.

Verder bestaat het spel uit het volgen van het Star Wars verhaal, zo begin je met een eerste hoofdstuk en kun je daarna kiezen welke verhaallijn je wilt volgen. Je speelt op deze manier als het ware de verhalen uit de Star Wars films binnen de Lego wereld.

De volgende versies van de Lego Star Wars Games zorgden voor nieuwe verhaallijnen maar natuurlijk ook verbeteringen in het spel zelf. Daarnaast was er ontwikkeling in het aantal consoles dat ondersteunt werd.

Wat is de beste Lego Star Wars Game?

Iedere gamer heeft zijn of haar eigen favoriete games en ook zijn redenen waarom hij of zij een bepaald spel goed vindt of niet. Inmiddels zijn er vijf Star Wars Games uitgebracht, maar veel fans van de serie vinden niet per se dat de nieuwste versie de beste is.

Vooral de derde Lego Star Wars Game: The Complete Sage komt naar voren als favoriet van vele gamers. Dit spel kwam uit op Nintendo DS, PlayStation 3, Nintendo Wii, XBOX 360 en Windows computers.

Hiermee werd dus een belangrijke stap gezet in de ondersteuning van de nieuwe consoles. Het spel wordt geroemd door de fans omdat het spel over de gehele periode gaat uit de Star Wars films.

Daarom kun je alle belangrijke verhaallijnen uit de films spelen. Daarnaast werd Lego Star Wars: The Complete Saga uitgebreid met een arcade mode waar je in een gevechtsarena met twee spelers tegen elkaar kon strijden.

Lego Stars Wars: The Complete Saga wordt door experts zelfs gezien als allerbeste Lego Game ooit. Dat is een behoorlijke claim want naast Lego Star Wars Games zijn er nog veel meer andere games gemaakt door Lego, bijvoorbeeld over Harry Potter, Batman en Marvel.

Zijn de Lego games toch niet iets voor jou? Kijk dan bijvoorbeeld naar Dying Light 2 of Forza Horizon 5. Wellicht zijn deze games wel iets voor jou.

Lego Star Wars Game: Veelgestelde vragen

Wanneer komt Lego Star Wars: The Skywalker Saga uit?

Zoals je in het begin van dit artikel hebt kunnen lezen is er een nieuwe Lego Star Wars game onderweg. Het zesde spel in deze serie is Lego Star Wars: The Skywalker Saga en die komt uit voor de nieuwste generatie consoles.
 
Zo kun je zodra het spel uit komt The Skywalker Saga spelen op Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, XBOX One en XBOX Series X/S. Dit betekent dat het spel ten opzichte van de eerdere versies uit de Lego Star Wars serie het een flinke upgrade krijgt op het gebied van graphics.

Waarom is The Skywalker Saga uitgesteld?

Het is op dit moment niet duidelijk wanneer Lego Star Wars: The Skywalker Saga uit komt omdat deze voor onbepaalde tijd is uitgesteld. De game werd uitgesteld omdat de ontwikkelaars meer tijd nodig hadden om het spel af te maken.

De makers van The Skywalker Saga gaven aan nieuwe details zo snel mogelijk zullen volgen over deze nieuwe game. Er zijn de afgelopen tijd wel meer spellen uitgesteld, vooral de maatregelen rondom het coronavirus maakten het wereldwijd lastig om de planning te volgen.

Er wordt online druk gespeculeerd door gamers over de toedracht waarom het spel zolang is uitgesteld. Gezien het spel al in 2019 aangekondigd werd en het nog maar de vraag is of het spel in 2021 uit komt zijn er allerlei theorieën over de aard van deze uitstelling.

De ontwikkelaars hebben hier nog niks over naar buiten gebracht en het blijft dus gissen wat de precieze redenen zijn en waar de ontwikkelaars op dit moment nog mee bezig zijn.

Wat is er al bekend over de nieuwe Lego Star Wars Game?

De Star Wars films zijn opgebouwd uit drie verschillende trilogieën. Deze negen films worden ook wel ‘The Skywalker Saga’ genoemd, het gaat hier dus om de negen episodes waar de Star Wars films uit bestaan.

Andere Star Wars films horen niet tot deze trilogieën en dat betekent dat deze dus ook niet opgenomen zijn in de nieuwste variant van de Lego Star Wars Game. Deze richt zich op de negen episodes die voor veel mensen de belangrijkste Star Wars films zijn.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga volgt dus de verhalen uit deze negen films. Elke episode zal vijf verschillende missies hebben, waardoor je in dit nieuwe spel in totaal 45 verschillende levels kunt spelen.

Er zal een standaard editie en een deluxe editie van dit spel uitkomen. In het standaard spel krijg je de personages uit The Skywalker Saga en kun je de hierboven genoemde levels spelen, bij de deluxe editie krijg je zes extra personages uit films die niet tot The Skywalker Saga behoren.

Het is net als de voorgaande spellen nog altijd een actie/avonturen spel waarbij je zowel single-player als multiplayer kunt spelen.

Home » Games | Alle games op een rijtje! » Lego Star Wars: The Skywalker Saga | Alles over Lego Star Wars Games!

Direct beginnen met Lego Star Wars?

Overtuigd en denk je dat dit het geschikte spel is voor jou? Bestel Lego Star Wars voordelig op Bol.com voor zowel Playstation als XBOX!

Andere games

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *